Het verhaal van Lars de Kloe

Met de missie om student en bedrijf te verbinden gaat Saskia du Bois in gesprek met studenten, waarin zij de ervaring en belangrijkste inzichten van de studenten verzamelt. Met in deze Oppeppers rubriek:

Lars de Kloe

Wat is/was je studieachtergrond?

Toen ik door PepFlo gematcht werd, studeerde ik Bouwkunde aan de Avans Hogeschool in Tilburg. Ondertussen ben ik afgestudeerd, heb ik mijn premaster afgerond en volg ik nu de master Architecture aan de TU Delft.

Waar ben je via PepFlo terecht gekomen?

Ik ben aan de slag gegaan voor Hans Boodt Mannequins. Een bijzondere match voor een bouwkunde student. Ze maken high end paspoppen. Het hoofdkantoor zit in Zwijndrecht. Het magazijn gingen ze compleet verbouwen. Aan mij werd gevraagd om een bouwkundige blik te werpen op de verbouwing omdat er binnen de organisatie geen bouwkundigen medewerkers waren.

“Veel geleerd wat ik niet op de opleiding leerde. In de praktijk gaat het er veel specifieker, dieper en praktischer aan toe dan in de opleiding”
Lars de Kloe

Was het leuk?

Het was super leuk om te doen. Leuk bedrijf, leuke mensen. En veel geleerd wat ik niet op de opleiding leerde. Op school gaan ze uit van theoretische / perfecte situaties. Maar in de praktijk is dat heel anders. Het ging hier om hele praktische zaken voor het magazijn. En alles moest tot in de details uitgedacht worden. Bijvoorbeeld dat je rekening moet houden met de draaicirkel van een vrachtwagen. Er komt veel meer bij kijken dan je denkt. Tijdens de studie leer je bijvoorbeeld alleen dat er zonnepanelen geplaatst moeten worden. Maar in de praktijk moet je weten met welk label, welke bevestigingen etc.

Tot welk nieuw inzicht of ervaring ben je gekomen?

Ik heb ontwerpen gemaakt, geadviseerd en meegedacht over de verbouwing. Dat gaat er in de praktijk veel specifieker, dieper en praktischer aan toe dan in de opleiding. Er zijn veel meer details waar je rekening mee moet houden. Echte werkprocessen.

Hoe heeft de PepFlo match bijgedragen aan jouw carrière / loopbaan oriëntatie?

Ik wilde altijd al de ontwerp kant op. Door deze ervaring is dat bevestigd. Met meerdere partijen samen zitten, ontwerpen bespreken, varianten bespreken vond ik echt heel gaaf. De ervaring bij Hans Boodt Mannequins is een extra motivatie en bevestiging dat ik door wilde en heeft bijgedragen aan de stap die ik nu richting de uni heb gemaakt.

Wat had je liever eerder geweten?

Het gaat tijdens de studie meer om de buitenkant van een pand, terwijl daar binnen ook heel relevant kan zijn. Zo was er binnen een centrale trap die super belangrijk was. Daar moet je dan echt rekening mee houden in de ontwerpen.

“De PepFlo match bevestigde mij dat ik de ontwerp kant op wil, en heeft bijgedragen aan de stap die ik nu richting de uni heb gemaakt.”
Lars de Kloe

Welk advies geef je studenten?

Als je een kans krijgt, gewoon doen. Het is in het begin misschien ongemakkelijk maar het is super leuk. Je leert en ervaart veel waardoor je kunt ontdekken wat je wel en niet leuk vindt. Toen ik de eerste stap had gezet (drempel over was gegaan) bij de sollicitatie, had ik meteen een goed gevoel. Er was een hele leuke vibe en relaxte sfeer.

Voor en door studenten

Ook benieuwd naar het aanbod van PepFlo? Meld je aan en duik in de community van studenten, bedrijven en aanbod.