Het verhaal van Margot van der Ploeg

Met de missie om student en bedrijf te verbinden gaat Saskia du Bois in gesprek met studenten, waarin zij de ervaring en belangrijkste inzichten van de studenten verzamelt. Met in deze Oppeppers rubriek:

Margot van der Ploeg

Wat is je studieachtergrond?

HBO Finance & Control aan De Haagse Hogeschool.

Waar ben je via PepFlo terecht gekomen?

Samen met 3 andere studenten van verschillende opleidingen (HBO en WO) hebben we een studenten werkgroep gevormd en als adviseur / consultant opgetreden voor Mark Financiële diensten. We zijn aan de slag gegaan met een financieel en marketing vraagstuk.

Was het leuk?

Erg leuke ervaring, leuk om andere studenten te leren kennen ook.

Tot welk nieuw inzicht of ervaring ben je gekomen?

Ik vond het erg leuk om de kennis die geleerd is tijdens mijn opleiding in deze opdracht te kunnen gebruiken. Geeft iets meer een beeld hoe het in het echte werkleven eraan toe gaat.

Hoe heeft de PepFlo match bijgedragen aan jouw carrière / loopbaan oriëntatie?

Ik werd gekoppeld aan een opdracht die heel erg samenhing met mijn opleiding en dat zorgde ervoor dat mijn gevoel over het vak bevestigd werd, dat ik goed zat op deze opleiding en dat dit was wat ik wilde gaan doen na de opleiding.

Wat had je liever eerder geweten?

Niets eigenlijk, alles was duidelijk.

“Probeer een bijbaan of tijdelijke opdracht te vinden in het werkveld richting de studie die je doet, om erachter te komen of je goed zit op de opleiding die je nu doet.”
Margot van der Ploeg

Welk advies geef je studenten?

Probeer een bijbaan of tijdelijke opdracht te vinden in het werkveld richting de studie die je doet, om erachter te komen of je goed zit op de opleiding die je nu doet. Ook dit zorgt voor werkervaring wat je super veel kan brengen wanneer je begint met fulltime werken.

Voor en door studenten

Ook benieuwd naar het aanbod van PepFlo? Meld je aan en duik in de community van studenten, bedrijven en aanbod.