Het verhaal van Thomas Drinkgreve

Met de missie om student en bedrijf te verbinden gaat Saskia du Bois in gesprek met studenten, waarin zij de ervaring en belangrijkste inzichten van de studenten verzamelt. Met in deze Oppeppers rubriek:

Thomas Drinkgreve

Wat is/was je studieachtergrond?

2 jaar geleden ben ik gestart met Business IT & Management aan de Hogeschool InHolland in Alkmaar. Daarvoor was ik een tijdje niet naar school gegaan, maar was wel volop gemotiveerd. Ik had met mezelf afgesproken dat ik er vol voor zou gaan en kijken hoe het zou lopen. Eenmaal met de studie begonnen, kwam ik erachter dat ik het heel leuk vond om met computers te werken, nog leuker dan ik verwacht had. Tijdens een project op school moesten we een applicatie maken voor een sushi restaurant. Dat vond ik zo leuk dat ik toen ook heb besloten dat ik de kant van software development op wil. Vervolgens had ik mijn propedeuse behaald het eerste jaar en zag ik de mogelijkheid om over te stappen naar de universiteit, en ben begonnen met de studie Informatiekunde. Wel vind ik het jammer dat deze studie minder technisch is dan mijn HBO studie, echter kan ik dat goed compenseren met mijn bijbaan.

Waar ben je via PepFlo terecht gekomen?

Voorheen werkte ik als leidinggevende bij de Jumbo. Ondanks dat het goed verdiende en ik het naar mijn zin had, ging ik op zoek naar iets anders. Ik vond het namelijk zonde dat ik kennis had die ik nauwelijks gebruikte. Toen ben ik online gaan solliciteren en heb ik verschillende gesprekken gehad. Veel bedrijven waren enthousiast maar na een aantal gesprekken zei de recruiter dat ze toch geen plek hadden voor een werkstudent. Via PepFlo ben ik bij RTI Blockchain terecht gekomen. Na een aantal gesprekken gevoerd te hebben, gaven zij aan enthousiast te zijn en we tot een match.

“Voorheen werkte ik als leidinggevende bij de Jumbo. Ondanks dat het goed verdiende en ik het naar mijn zin had, ging ik op zoek naar iets anders. Ik vond het namelijk zonde dat ik kennis had die ik nauwelijks gebruikte.”
Thomas Drinkgreve

Is het leuk?

Ja, ik ga altijd met plezier aan mijn werk. Zo nu en dan is het wel lastig aangezien veel dingen nieuw zijn, maar die uitdaging maakt het ook leuk. Een van de redenen dat ik weg wilde bij de Jumbo was ook dat veel dingen door ervaring op de automatische piloot gingen waardoor de uitdaging weg was. Die uitdaging heb ik nu wel weer dus dat is leuk. Verder vind ik het ook heel tof dat ik direct bij alles betrokken word. Hierdoor heb ik nooit het gevoel gehad dat ik een student/stagiaire ben.

Tot welk nieuw inzicht of ervaring ben je gekomen?

Een van de dingen die ik ervaren heb is dat iedereen vragen kan hebben. Binnen RTI help ik nieuwe klanten (bedrijven) met het koppelen van de API. Toen ik voor de eerste keer een vraag kreeg van een ICT Beheerder/API specialist/Solution architect vond ik het bijzonder dat ze vragen stelde die voor mij redelijk simpel te beantwoorden waren. Echter kwam ik snel tot de conclusie dat alles maatwerk is en dat er daardoor overal nuanceverschillen zijn. Hierdoor is het heel logisch dat er vragen komen omdat nooit iets exact hetzelfde is.

Hoe heeft de PepFlo match bijgedragen aan jouw carrière / loopbaan oriëntatie?

Doordat PepFlo een bijbaan voor mij gevonden heeft heb ik heel veel geleerd en zal dat de aankomende tijd nog blijven doen. Daarnaast kan ik blijven werken bij RTI zo lang het voor beide partijen goed voelt. Overigens, ook als je als student niet het aanbod hebt gekregen om te blijven, ben je wel de student die op het moment van afstuderen al relevante werkervaring heeft.

Wat had je liever eerder geweten?

Er zijn bepaalde technieken waarmee ik nu elke dag werk die me nooit verteld zijn op school. Dit zijn bepaalde frameworks zoals VUE, Svelte, Tailwind & Flutter. Deze technieken helpen je met het sneller ontwikkelen van software, op school is daarover weinig/niets verteld. Ik snap het wel want op school willen ze je een solide basis laten ontwikkelen en deze technieken zijn vrij specifiek.

“Er zijn bepaalde technieken waarmee ik nu elke dag werk die me nooit op school zijn verteld.”
Thomas Drinkgreve

Welk advies geef je studenten?

Probeer zo snel mogelijk een baantje te vinden waarmee je relevante werkervaring kan opdoen. Hierdoor leer je heel veel dingen die je niet op school leert. Daarnaast kan je een professioneel netwerk opbouwen wat je de rest van je loopbaan verder kunt brengen. Vaak hoor ik van studenten dat ze niet weten of ze genoeg kennis hebben om al volwaardig mee te kunnen draaien. Zoals eerder gezegd heeft iedereen vragen. Of je nou solution architect bent bij een MNO of dat een student die net een week aan het werk is. Wellicht heb jij als student iets meer vragen, maar als je omgeving daar bewust van is dan moet dat goed komen. Ga die relevante bijbaan zoeken! Ook als een bijbaan tegenvalt weet je in ieder geval dat dat bedrijf of die functie niet bij je past en daar kan je beter zo vroeg mogelijk achter komen.

Voor en door studenten

Ook benieuwd naar het aanbod van PepFlo? Meld je aan en duik in de community van studenten, bedrijven en aanbod.