PepFlo makes it happen!

Empowers Students, Education & Business
PepFlo empowers Students, Education & Business

Over PepFlo

PepFlo, een samentrekking tussen pep (= energie) en flow (= stroming), heeft een maatschappelijke missie: onderwijs en arbeidsmarkt beter in elkaar laten overvloeien.

Ondanks alle inspanningen is de aansluiting namelijk nog niet optimaal, terwijl studenten en organisaties elkaar wel keihard nodig hebben. Daarom willen wij nationale én internationale studenten relevante werkervaring laten opdoen en nieuw, jong en gemotiveerd talent bereikbaar maken voor élke organisatie, hoe groot of klein ook.

Dat willen we realiseren door financiële drempels weg te nemen (dus geen buitensporige recruitment tarieven) en langdurige contacten op te zetten tussen studenten en de praktijk. Precies daarom zijn wij geen detacheerder, payroll of uitzendbureau, maar puur en alleen een bemiddelaar die vraag en aanbod bij elkaar brengt.

Voor studenten is onze dienstverlening gratis, organisaties vragen we om een kleine financiële bijdrage voor elke succesvolle match. Zo houden we de kosten laag en mogelijkheden uitgebreid. PepFlo is een besloten vennootschap i.o. dat een sociaal ondernemerschap voert. Als er winst wordt behaald, wordt een gestaffeld percentage hiervan direct terug geïnvesteerd in de maatschappelijke doelen, de zogeheten impact reserve.

Hoe dat bedrag wordt terug geïnvesteerd, wordt bepaald door de Raad van Advies. Meer informatie over ons vennootschap en beleid vind je terug in onze statuten, te raadplegen via www.kvk.nl.

Onze mensen

Saskia du Bois-Schütz

Co-founder

Verbindend, bevlogen en ambitieus. Komt uit het bedrijfsleven en verbaasde zich daar over de mismatch tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Dat gaan we anders doen!

Yves du Bois

Co-founder

Vastberaden om studenten en organisaties dichter bij elkaar te brengen. Ook wel bekend als de netwerkkoning die ‘alles en iedereen aan elkaar weet te knopen’.

Dinand van Kampen

Social Media

Kent alle ins en outs van Instagram, hoe je bepaalde doelgroepen bereikt, wanneer je moet posten en welke hashtags je moet gebruiken.

Ela Kristančič

Marketing

Vanuit haar studie International Business & Management bij ons terecht gekomen en werkt vol passie (nu vanuit de UK) aan onze internationale studenten doelgroep.

Bart Nelck

Student AMBASSADEUR

Een actief hockeyer met een groot studenten netwerk en houdt er van om mensen te activeren en verbinden. Zet zich in als ambassadeur van PepFlo.

Giuliano Forghieri

Student ambassadeur

Werd een echte ambassadeur op basis van zijn eigen ervaring met PepFlo toen hij zelf als internationale student op zoek was naar een bijbaan.

Raad van Advies

De Raad van Advies (RvA) bestaat uit stakeholders die het onderwijs (student/docent), bedrijfsleven, overheid en thema’s als compliance en financiën vertegenwoordigen.

De RvA is op de hoogte van actuele ontwikkelingen rondom de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt en deelt haar kennis, netwerk en ervaring constant met PepFlo.

Zo zorgt de RvA ervoor dat PepFlo doelgericht te werk gaat en de juiste stappen zet om haar missie te realiseren. Precieze taken, rollen en bevoegdheden van de RvA zijn uitgewerkt in de statuten.

In hoofdlijnen komt haar bijdrage hier op neer:

Adviseren en meebeslissen over de bestedingen van de impact reserve.

Het opstellen van een Roadmap met pijlers en strategieën om de missie van PepFlo te realiseren.

Het ontwikkelen van een meetinstrument om het succes van PepFlo mee te meten.

Voor studenten

Heijke Oldenkamp

Student @hogeschool Leiden

Jakob Serlier

Honneurs student @TU Delft

Voor het onderwijs

Eveline Kapteijn-Kruijswijk

Coördinator Externe Betrekkingen Finance & Control @De Haagse Hogeschool

Voor het bedrijfsleven

Michiel Hoogenboom

Strategy Designer @BMI

Harm Voogt

CEO @Validata Group

Leen van den Akker

Accountant @Van Den Akker

Dingeman Leijdens

CEO @TJIP B.V.

Veelgestelde vragen

PepFlo koppelt studenten die een serieuze bijbaan zoeken en organisaties aan elkaar. Dit kunnen bedrijven, overheidsinstellingen, startups of Ngo’s zijn. PepFlo is geen detacheerder, uitzendbureau of payroll.

Het enige dat PepFlo doet is matchen; is er een succesvolle match gevonden, dan regelen student en organisatie onderling de invulling en details van de opdracht/bijbaan.

Daarnaast helpt PepFlo organisaties bij het organiseren van masterclasses, business boosts en inhousedagen.

PepFlo is er voor alle nationale en internationale HBO en WO studenten (in de toekomst ook MBO), die serieuze werkervaring willen opdoen en hun cv een boost willen geven voordat ze de arbeidsmarkt opgaan.

Iedereen kan zich gratis bij PepFlo inschrijven.

Vul het intakeformulier voor studenten of organisaties in en geef daarop aan waar je interesses liggen, welke vaardigheden je als student graag wilt ontwikkelen of welke eigenschappen je als organisatie zoekt in een werkstudent.

Studenten uploaden ook hun cv. Vervolgens zoekt PepFlo in haar netwerk naar een passende student/opdracht.

Jij hoeft zelf dus niets te doen! PepFlo zoekt door totdat beide partijen tevreden zijn met de match.

Voor studenten is onze dienstverlening helemaal gratis.

Organisaties betalen éénmalig een matchmaking-fee van €500 (excl. BTW), maar alleen als de match succesvol is. No cure, no pay!

Je doet werkervaring op die aansluit bij je opleiding en interesses. Daarnaast ontdek je tijdens je studie waar jouw krachten liggen, zodat je na het behalen van je diploma zelfverzekerder de arbeidsmarkt opgaat.

Met PepFlo kun je als student die 2-5 jaar werkervaring opdoen waar veel organisaties naar vragen.

Samenwerken met het bedrijfsleven is één van de belangrijkste speerpunten binnen het onderwijs, maar veel opleidingen hebben te weinig tijd of middelen om dit doel te realiseren. Daardoor gaan veel studenten met beperkte praktijkervaring de arbeidsmarkt op.

PepFlo wil dit gat graag opvullen door studenten buiten hun studie-uren om te laten werken in een studie-gerelateerde bijbaan. Zo kunnen opleidingen zich focussen op het onderwijs en kunnen studenten via PepFlo alsnog die benodigde werkervaring opdoen.

Met één inschrijving heb je als organisatie toegang tot een groot netwerk vol getalenteerde, ambitieuze en jonge talenten.

PepFlo is voor organisaties dan ook dé manier om in contact te komen met de nieuwe generatie talent die vol frisse visies zit en niet kan wachten om aan de slag te gaan.

Een werkstudent aannemen betekent niet alleen een nieuwe impuls voor de organisatie of het begin van een langdurige relatie met jong talent, maar ook meer zichtbaarheid van de organisatie, doordat de studenten als ambassadeurs optreden.

PepFlo is een besloten vennootschap i.o. dat een sociaal ondernemerschap voert.

Dat betekent dat een gestaffeld percentage van de eventuele winst direct wordt terug geïnvesteerd in PepFlo om het maatschappelijke doel te halen: het gat dichten tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Statuten zijn te vinden op: www.kvk.nl

Shopping Basket