PepFlo makes it happen!

Empowers Students, Education & Business
PepFlo empowers Students, Education & Business

Onze missie

PepFlo matcht HBO/WO studenten aan bedrijven voor een inhoudelijke bijbaan of opdracht om de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven te versterken en de bestaande kloof te dichten.

We gunnen de student werkervaring tijdens de studie en ontzorgen organisaties en projectteams in het vinden van de juiste (werk)student.

PepFlo empowers Students, Education & Business

Over PepFlo

PepFlo, een samentrekking tussen pep (= energie) en flow (= stroming), laat energieke studenten tijdens de studie al het bedrijfsleven instromen.

De nieuwe generatie staat te trappelen om aan de slag te gaan, dus laten we daar vooral goed gebruik van maken! Ze zijn eager om te leren, ervaring op te doen en doelbewust aan hun CV / carrière te werken. Tegelijkertijd heeft deze generatie Z natuurlijk ook zijn eigen eigenaardigheden zoals iedere generatie dat heeft. Ze beschikken over nieuwe kennis en werkwijzen, hebben eigen ideeën, een “purpose” en ook een grote mate van zelfstandigheid. Dat laatste is prettig maar kan ook een valkuil zijn als ze niet tijdig om een klankbord vragen. Dat is namelijk niet echt hun ding, ze regelen het liever zelf.

En toch hebben we elkaar nodig om toekomst proof te zijn. Wij zien een win-win-win door opdrachtcreatie. Nadrukkelijk geen functiecreatie omdat het uiteindelijk vooral gaat om competenties en de “klussen” die gedaan moeten worden.

Nieuwe mindset en werkwijze voor duurzame werving talent

Door bestaande functies en rollen te inventariseren kun je bekijken of het mogelijk is om bepaalde taken “af te snijden” van de bestaande functie (jobcarving). Vaak zijn er veel neventaken die wel gedaan moeten worden, maar qua niveau of talent niet passen bij de medewerker die er voor verantwoordelijk is. 

Door de taken bij die medewerkers weg te halen kun je een nieuwe studentopdracht creëren. Zo kunnen bestaande medewerkers zich richten op de taken waar ze goed in zijn en hen laten doen wat ze graag willen. Tegelijkertijd schept het kansen voor de nieuwe generatie!

Uiteraard is een werkstudent niet alleen inzetbaar voor bestaande taken. Ook kun je studenten prima inzetten om de markt te gaan verkennen, onderzoek en (data) analyses uit te voeren, de social media onder handen te nemen, een app te ontwikkelen of een procesoptimalisatie te realiseren.

  • Win medewerkers 
    Huidige medewerkers laten excelleren, meer tijd voor kerntaken (productie) en vooral passie voor wat ze leuk vinden; meer werkplezier!
  • Win organisatie              
    Kostenbesparing door het scheiden van (complexe en eenvoudige) taken, nieuwe kennis inbreng, frisse blik en vergroten naamsbekendheid (employer branding).
  • Win student                    
    Een unieke kans voor de student om praktijkervaring op te doen.

Onze mensen

Saskia du Bois-Schütz

founder

De motor achter de missie!

Verbindend, bevlogen en ambitieus. Komt uit het bedrijfsleven en verbaasde zich daar over de mismatch tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Dat gaan we anders doen!

Raad van Advies

Heijke Oldenkamp

(OUD) STUDENT @HOGESCHOOL LEIDEN

Jakob Serlier

HONNEURS STUDENT @TU DELFT

Eveline Kapteijn-Kruijswijk

COÖRDINATOR EXTERNE BETREKKINGEN FINANCE & CONTROL @DE HAAGSE HOGESCHOOL

Harm Voogt

CEO @Validata Group

Michiel Hoogenboom

Strategy Designer @BMI

Dingeman Leijdens

CEO @TJIP B.V.

Leen van den Akker

Accountant @Van Den Akker

Raad van Advies

De Raad van Advies (RvA) bestaat uit vertegenwoordigers uit
het onderwijs (docenten), bedrijfsleven en studentenleven.

De RvA is op de hoogte van actuele trends en ontwikkelingen in het onderwijs en de markt. De RvA deelt haar kennis, netwerk en ervaring met PepFlo.

De RvA houdt ons scherp, is sparringpartner, adviseert (gevraagd en ongevraagd) en denkt mee over de strategie, uitvoering en financiën.

De bijdrage van de RvA op hoofdlijnen:

De RvA helpt PepFlo tot een duurzaam platform te komen en adviseert op o.a. de thema’s financiën, doelgroep benadering en AI. 

Op basis van ontwikkelingen en dynamiek in het onderwijs en op de arbeidsmarkt houdt de RvA een een kritische blik op de strategie (value proposition) en marktbenadering.

De RvA daagt uit, vergroot ons netwerk en bouwt mee aan het succes.

Veelgestelde vragen

PepFlo koppelt studenten die een serieuze bijbaan zoeken en organisaties aan elkaar. Dit kunnen bedrijven, overheidsinstellingen, startups of Ngo’s zijn. PepFlo is geen detacheerder, uitzendbureau of payroll.

Het enige dat PepFlo doet is matchen; is er een succesvolle match gevonden, dan regelen student en organisatie onderling de invulling en details van de opdracht/bijbaan.

PepFlo is er voor alle nationale en internationale HBO en WO studenten (in de toekomst ook MBO), die serieuze werkervaring willen opdoen en hun cv een boost willen geven voordat ze de arbeidsmarkt opgaan.

Iedereen kan zich gratis bij PepFlo inschrijven.

Vul het intakeformulier voor studenten of organisaties in en geef daarop aan waar je interesses liggen, welke vaardigheden je als student graag wilt ontwikkelen of welke eigenschappen je als organisatie zoekt in een werkstudent.

Studenten uploaden ook hun cv. Vervolgens zoekt PepFlo in haar netwerk naar een passende student/opdracht.

Jij hoeft zelf dus niets te doen! PepFlo zoekt door totdat beide partijen tevreden zijn met de match.

Voor studenten is onze dienstverlening helemaal gratis.

Organisaties betalen éénmalig een donatie van €500 (excl. BTW) aan het platform, maar alléén als de match succesvol is. No cure, no pay!

Je doet werkervaring op die aansluit bij je opleiding en interesses. Daarnaast ontdek je tijdens je studie waar jouw krachten liggen, zodat je na het behalen van je diploma zelfverzekerder de arbeidsmarkt opgaat.

Met PepFlo kun je als student die 2-5 jaar werkervaring opdoen waar veel organisaties naar vragen.

Samenwerken met het bedrijfsleven is één van de belangrijkste speerpunten binnen het onderwijs, maar veel opleidingen hebben te weinig tijd of middelen om dit doel te realiseren. Daardoor gaan veel studenten met beperkte praktijkervaring de arbeidsmarkt op.

PepFlo wil dit gat graag opvullen door studenten buiten hun studie-uren om te laten werken in een studie-gerelateerde bijbaan. Zo kunnen opleidingen zich focussen op het onderwijs en kunnen studenten via PepFlo alsnog die benodigde werkervaring opdoen.

Met één inschrijving heb je als organisatie toegang tot een groot netwerk vol getalenteerde, ambitieuze en jonge talenten.

PepFlo is voor organisaties dan ook dé manier om in contact te komen met de nieuwe generatie talent die vol frisse visies zit en niet kan wachten om aan de slag te gaan.

Een werkstudent aannemen betekent niet alleen een nieuwe impuls voor de organisatie of het begin van een langdurige relatie met jong talent, maar ook meer zichtbaarheid van de organisatie, doordat de studenten als ambassadeurs optreden.

Shopping Basket